Verslag najaarsrit, door Jan en Marry Witkamp

Met 17 equipes Heckflossen hebben we op zondag 8 oktober de najaarsrit door het waterrijke Noord-Holland Zuid gereden. De rit was georganiseerd door ons clublid Martin van Bruggen met hulp van zijn familie voor het maken van foto’s onderweg. De deelnemers kregen een keurig verzorgd routeboek uitgereikt

De start- en eindlocatie was het Van der Valk hotel in Katwoude, vlak bij Volendam. Na een kleine toespraak van Martin met uitleg over de route en een welkomstwoordje door Roland namens de Dagelijkse Organisatie van het NHR, gingen we om 11:00 uur met een stralende zon van start in zuidelijke richting naar Monnickendam. Zelf waren wij de derde auto, maar van Roland hoorde ik dat de politie bij de uitrit van het hotel het overige verkeer tegen hield om de stoet Heckflossen de gelegenheid te geven om aan de rit te beginnen, hoe mooi kun je het hebben!! Rond en in de omgeving Monnickendam is ook een prachtig waterrijk natuurgebied met veel vogels. Monnickendam is een heel mooi plaatsje met mooie huisjes en een oude haven die nu dienst doet als jachthaven. Er volgen nog vele leuke plaatsjes zoals Ransdorp, Durgerdam, Holysloot enz, in een z.g. lintbebouwing. We komen namen tegen waar we nog nooit van gehoord hebben, wel heel mooi. Ook komen we door Broek in Waterland. Als je zo door deze streek rijdt over die smalle weggetjes, waar veel tegenliggers keurig op die sliert Heckflossen wachten en je veel omhooggestoken duimen krijgt, begrijp je ook waarom het hier Waterland heet. Het water in de sloten en kanaaltjes staat bijna op dezelfde hoogte als de wegen. Ook vele mooie witte ophaalbruggetjes en prachtige stolpboerderijen, die zo kenmerkend zijn voor Noord-Holland. Onderweg mooie luchten en wij hebben één heel donkere wolk gezien, waar een klein beetje regen uit viel, dat was tijdens de rit eigenlijk alles, voor de rest van de rit was het steeds droog. Ook kwamen we twee keer langs de Zaanse Schans, een toeristische trekpleister, er stonden nog redelijk veel auto’s en touringcars geparkeerd. Zo kwamen we aan in Krommenie, bij Café Restaurant “De Krokodil” een mooie locatie, voor een zeer goed verzorgd buffet met soep vooraf en een kroket, wat we ons dan ook heerlijk lieten smaken. Tijdens de lunch werden we nog een keer getrakteerd op een buitje, maar daar hebben we geen last van gehad.

Na afgerekend te hebben konden we aan het tweede gedeelte van de rit beginnen, wat eigenlijk ook weer een verrassende route was. Over slingerende dijkweggetjes langs het Noord-Hollands kanaal, door de drooggelegde Schermer en Beemster en via Purmerend terug naar Katwoude.
Al met al een prachtige rit en een gezellige dag waar mijns inziens Martin en zijn familie heel veel werk aan gehad heeft, waarvoor natuurlijk onze hartelijke dank. We hebben deze mooie dag afgesloten met een drankje en nog een gezellig napraten.

Martin, geweldig gedaan!!

 

Fotoreportage op: http://heckflosseregister.nl/?page_id=513