Deze onderdelendag voor Mercedes-Benz Oldtimers van voornamelijk de types W114 W115, Heckflosses en W123’s wordt dit jaar al weer voor de 6e keer georganiseerd. Maar ook andere klassieke Mercedes-Benzen zijn welkom hoor. Door drukte met zijn auto’s en een aanstaande verhuizing moet Henk Lith dit jaar helaas de organisatie aan anderen laten. Omdat wij vinden dat Henk z’n initiatief niet mag doodbloeden neemt Gerben Nieuwland van de W114 W115 club het stokje voor dit jaar over. Met de hulp en contacten van Arno Langendam van de ‘Oude Benz Club’ proberen we er een succesvolle dag van maken. Naar verwachting zal Henk volgend jaar gewoon weer van de partij zijn.

Zondag 4 september 2011. Dat is de dag waarop deze 6e onderdelendag wordt gehouden. Mede door het succes van vorige jaren is zoveel mogelijk rekening gehouden met schoolvakanties en oldtimerbeurzen en -meetings. Hopelijk kunnen er zo op die dag wederom veel liefhebbers aanwezig zijn. We gaan er van uit dat ook het weer net zo lekker wordt als op voorgaande edities.. Henk heeft ons daarvoor zijn connecties al doorgespeeld!

De locatie is net als voorgaande jaren McDonalds Ravenswade 1 in Nieuwegein. Vanwege de koffie en het ‘gemak’ (schoon toilet) en omdat niemand klaagde wederom aldaar. Je mag natuurlijk wel je eigen boterhammetjes meenemen, de etenswaar van de Mac is immers geen verplichte kost. Wel willen we benadrukken dat we de doorgaande rijbanen vrij moeten houden voor bezoekers en bezorgers. Die vrachtwagen van de Mac moet er ook langs kunnen. En overbodig om te melden dat iedereen zijn eigen afval netjes moet meenemen of opruimen. We willen volgend jaar immers weer welkom zijn.

De aanvangstijd is als gebruikelijk 10:30 uur. De afsluiting zal rond 15:30 uur zijn. Neem spullen mee, of als je wat zoekt, maak wat ruimte in de kofferbak, wie weet vind je het daar. Kom gezellig kijken, (ver)kopen en bijpraten op deze Mercedes-dag! Henk nodigt zijn groepje Heckflosse-bezitters en zijn bekenden uit de W123 wereld uit. En we vertrouwen erop dat via Arno van de ‘Oude Benz Club’ ook een boel loskomt.

De opzet van deze dag is dat er onderdelen verhandeld of geruild worden van de ene naar de andere particulier. De beroepshandelaren houden we dus een beetje op afstand. Al geldt wel de regel: ‘Hoe meer zielen hoe meer vreugd’! Er zijn net als voorgaande jaren geen kosten aan verbonden; niet voor verkopers, maar ook niet voor bezoekers.

De routebeschrijving voor als je klassieke Mercedes-Benz geen navigatie aan boord heeft. Op de A12 neem je afslag 18: ‘Houten – Industrieterrein Nieuwegein’. Onderaan de rotonde ook richting ‘Houten – Industrieterrein Nieuwegein’. Je rijdt nu op de N408, de Laagravenseweg. Na 500 meter ga bij de 1e stoplichten rechts, daar is de Mac!

Gerben Nieuwland
Telefoon mobiel: 06-30494904
Email: clubblad@w114w115clubnederland.nl