Ik geloof dat we de onderdelendag nu inmiddels voor de 8e keer hebben beleefd. En wederom op de schitterende en van vele gemakken voorziene locatie, de Mc Donalds te Nieuwegein. Uiteraard ben ik daar zelf al die keren geweest, dan moet je dus wel als een soort van initiatiefnemer van dit gebeuren zijn en echt zoveel werk is het ook weer niet. Voornamelijk een datum afstemmen met de betrokken MB clubs, en co�rdineren met de Mc.

De start van deze onderdelendag was gerust een beetje nattig te noemen, vooral als je vanuit het noordoosten richting Nieuwegein moest en dat waren toch wel een aantal vaste onderdelen-leveranciers. De eerste, Anton Hulsman, belde me even na negenen al op, ik was nog net thuis. Hij zag het niet zitten om door de verschrikkelijke regenbui en met een zware aanhanger vol met kratten met onderdelen de rit van dik 100 kilometer te ondernemen. De vrees was mijns inziens dan ook gerechtvaardigd dat onze andere vaste onderdelen man, de bekende Wiebren uit Snits, ook gedwongen zou moeten afhaken. Maar de parkeerplaats bij de Mc oprijdend zag ik het busje en een aanhanger al staan. Zoals gewoonlijk was Wiebren met zijn zoon er weer als eerste, kan hij ook een mooie plek uitzoeken. Met nog enkele andere clubleden die ook wat materiaal uitstalden leek het er toch nog een beetje op. Stan, Rob, nog steeds de voorzitter van de w114/w115 club, was het net als vanouds. Wat me ook verraste, dat na jaren afwezigheid van dit gebeuren ook Willem van Everdingen uit Middelburg er weer eens was, ook met zijn zoon Boy, heel leuk om daar ook weer eens mee te kletsen. Verder nog gesproken met diverse Heckflosse bezitters, van ‘all over the country’ Toontje natuurlijk, weer of geen weer, hij is er bij, waar actie is. Toon trok weer veel bekijks met zijn nieuwe vriendin, die overigens geen enkele keer met haar ogen hoefde te knipperen, of zij ook te koop was heb ik echter niet gevraagd.

Met andere woorden de onderdelendag is er niet alleen voor de onderdelen, maar ook om weer eens bij te kletsen met andere MB liefhebbers, om ideeën op te doen, of je nieuwe vriendin is te showen. Volgend jaar is er weer een onderdelendag wat mij betreft, als je er nog nooit een hebt mee gemaakt, grijp dan je kans!