Ik hoorde op het acht uur journaal van zondag de 7 september de weerman zeggen dat het een prachtige dag was. Nou, dat kan ik beamen, samen met de mensen die er bij waren, op de onderdelendag te Nieuwegein. En niet alleen wat het weer betreft, want op goed weer schijnen we een abonnement te hebben voor de onderdelendagen. Maar ook het treffen als geheel was weer zeer geslaagd. Jammer dat de ‘reus’ uit Snits er niet bij was wegens een gebroken onderbeen, maar gelukkig was zijn zoon Sander, met zijn vriend wel naar Nieuwegein gekomen, met een achterbak vol onderdelen.

Ook de onderdelenman Anton, die meestal met een dubbel-asser aanhanger de parkeerplaats oprijdt was er niet. Jammer, zijn trekpaard, een G type diesel was niet beschikbaar, die stond geschorst in de garage. We waren wat te laat om nog dispensatie te regelen voor deze auto, dat kan wel, maar dan moet het twee maanden van te voren gemeld worden bij de RDW, les voor de volgende keer natuurlijk.

Verder gelukkig wel veel bekende onderdelenmannen van andere jaren weer gespot, en misschien hadden zij juist wat meer bekijks, nu de echt grote mannen er niet konden zijn!? Wat verder opviel was dat er veel minder W123-typen te zien waren, deze groep was eerdere jaren de grootste in getal. Begrijpelijk doordat in deze categorie de grootste kaalslag heeft plaats gevonden door de maatregelen van onze regering. Veel van deze auto’s zijn roemloos ten onder gegaan, zeker de dieseltjes, of wachten geschorst op betere tijden.

Deze dag blijft echter een bijzondere, ook al omdat er van diverse MB-typen vertegenwoordigers zich melden. Er was van alles te zien, o.a. gespot de W110, W111, W108, W114,W115, W123, W124, een W??? en misschien vergeet ik er nog wel een. Aantal bezoekers over de dag heen ca 35, andere jaren zullen dat er ca. 50 geweest zijn, het zij zo. Een gesprekje met de vele bezoekers maakte mij duidelijk dat een onderdelendag 2015 er zeker weer in zit. Groet en bedankt onderdelen sjouwers voor jullie komst.