Najaarsrit 2018 Heckflosse.

 

Rit door Zuid west Friesland uitgezet door Pierre Jongebloet.

 

Belevenis van een bijrijder die nog nooit in een Heckflosser had gezeten.En dit keer mocht ik zelfs de aanwijzingen lezen en opdrachten verstrekken. Een soort van Gerry-Gerry ( ipv Tom-Tom)

’s Morgens verzamelen bij broer Martin van Bruggen thuis voor alvast een eerste kopje koffie. Daar kwamen schoonzus Janny en schoonzoon Cor ook naartoe. Vandaar naar de verzamelplaats op de parkeerplaats bij het Voorhuys in Emmeloord.

Alle deelnemers  komen aan, men begroet en informeert naar elkaar en praat natuurlijk over de auto. Iedereen aait de hond die elk jaar mee mag. Tijdens het voorstelrondje geef ik aan dat er in de bumper van een van de auto’s een paar deukjes zitten, maar dat dat mag bij een oude bak….. Roland van Keekem spreekt mij aan en vind dat ik wel eens iets met meer respect over de auto’s mag spreken!!!

Laat hij daar nu gelijk in hebben.

Na deze prachtige rit en vooral de trotse reacties van de eigenaren en de personen langs de kant van de weg die stil gaan staan met duimpje omhoog heb ik mijn mening moeten en willen herzien. Van een oude bak naar een goed onderhouden troetelkindje. Daar mag je als eigenaar best trots op zijn. Dus mijnheer Roland van Keekem je hebt met je opmerking mij aan het denken gezet. Dank je wel daarvoor.

Verder was het een prachtige rit door de mijn eigen Noordoostpolder en een stuk van Friesland. Door de bossen van Gaasterland en door stadjes als Hindeloopen, Stavoren en een stop voor een heerlijke lunch in Workum.

Het valt nog niet mee om in deze nauwe straatjes een parkeerplek te vinden voor grotere auto’s. In Workum stond deze dag ook een prachtige fontein ( Pauperfontein) op het dorpsplein. Die zal niemand van de deelnemers ontgaan zijn.

We hadden er prachtig weer bij. De route was goed en duidelijk uitgezet. Misschien klopte er soms iets net niet helemaal, maar ach we zijn er allemaal gekomen. Martin en ondergetekende zoals gezegd op de voorstoelen . Martin als trotse eigenaar achter het stuur en ik als bijrijder voor de aanwijzigen. Op de achterbank de hele weg geanimeerde gesprekken tussen Jannie en Cor en op commando uit het raam kijken als wij riepen: oh kijk daar eens, dat is mooi. We hadden allemaal iets te snoepen en te drinken meegenomen en de stemming was opperbest.

Als laatste een afsluitend drankje bij Bij Ons in de Wellerwaard. Een mooie informele locatie waar het bestuur een dankwoord had en de organisatie van deze rit werd bedankt voor het werk met een mooie bos bloemen.

Wij hebben enorm genoten van deze dag en hebben onszelf alvast weer uitgenodigd voor een volgende rit.

 

Met vriendelijke groet namens alle inzittenden,

 

Martin, Cor, Jannie en Gerry