Verslag Najaarsrit 2020 door Amber Sonnemans

Hallo clubleden,

Er werd mij gevraagd of ik als nieuwste en jongste lid van het Heckflosse Register een verslagje wilde maken over deze dag.., en uiteraard doe ik dat graag!

Laten we maar beginnen bij het begin:

Toen we een uitnodiging kregen voor de Najaarsrit was het niet gelijk van; Jaa, daar zijn we bij!! Nee, zoals iedereen wel heeft kunnen zien heeft onze Flosse nog wel wat liefde nodig dus vandaar dat we dachten.. hmm moeten we dat nou wel doen en zeker omdat de locatie ook niet bij de deur was. Uiteindelijk op de laatste inschrijfdag (na een paar drankjes) toch besloten om nog een mail de deur uit te doen met de mededeling dat we er bij zijn.

 

Zo gezegd zo gedaan! Zondagochtend om 6 uur ging de wekker.. en na een paar bakjes koffie en een licht ontbijtje waren we klaar voor vertrek. Even 235 km cruisen richting ‘Eetcafe de Veldhoek’ in Hengelo was de opdracht. Totaal geen idee van wat we daar zouden aantreffen was het best spannend om eerlijk te zijn… Zeker omdat onze Flosse nogal opvalt, en dat is in dit geval niet omdat hij er smetteloos uitziet. Toen we eenmaal aankwamen bleek inderdaad dat wij nogal een vreemde eend in de bijt waren. Allemaal prachtige, puntgave Heckflossen op een rij! Ondanks dat, konden we het toch niet laten om hem er tussen te parkeren en een paar foto’s te schieten van ons project en hoe hij er uiteindelijk moet komen uit te zien.

We werden gelukkig hartelijk ontvangen, en iedereen was erg vriendelijk. We voelden ons al snel op ons gemak.

 

 

Na een bakje koffie werd iedereen welkom geheten en het startsein gegeven. Vervolgens kregen we een route op een papiertje in onze handen gedrukt. ‘Oh oh, als dat maar goed komt haha..’ Want ook hier hadden wij geen kaas van gegeten!

In het begin dachten we van; Nou beetje de rest volgen, dan komt het van eiges goed. Daar gingen we dus gelijk al de fout mee in want de eerste afslag reden we straal voorbij. Zodoende zelf maar een beetje geprobeerd uit te vissen hoe het precies werkte. Dat viel gelukkig alles mee en zolang je een beetje op let, wat best lastig is met deze mooie omgeving, ging de route vinden ons nog best goed af.

Na een kleine 50 km waren we uiteindelijk aangekomen bij de eerste tussenstop. Een lunch bij ‘Eetcafe Spiekerman’ in Winterswijk Meddo. Daar waren we wel aan toe om eerlijk te zijn. Even bijkomen met een lekker gerecht van de lunchkaart. Gelukkig tussendoor nog wat mensen leren kennen en die vervolgens je hemd van het lijf vragen want tja.. er zijn zoveel dingen die wij nog niet weten maar wel wilden weten! Op zo’n moment lijkt de tijd dan wel te vliegen want voor dat je het weet zit je weer in de auto klaar voor de volgende 50 km.

Die ging ons gelukkig veel gemakkelijker af. Zo gemakkelijk zelfs dat het op ten duur meer op rally rijden ging lijken.. je wilt toch niet als laatste aankomen of wel??

 

Eenmaal aangekomen bij onze eindbestemming waren we moe maar voldaan. Na een afsluitend woord van Mark en een presentje voor de organisatoren kwam het ter sprake of het ons niet leuk leek om in de toekomst een rit te organiseren in Zeeland. Daar hoefde ik niet lang over na te denken natuurlijk!

Zeker omdat onze Flosse van mijn vader is geweest en die het supergaaf zou vinden om al die mooie Mercedessen voor onze bakkerij te zien staan!! Zodra onze Flosse er net zo mooi uit ziet als die van jullie komt er uiteraard een rit door Zeeland!

Bij deze wil ik iedereen bedanken voor een prachtige en leerzame dag, we hebben veel inspiratie kunnen opdoen en veel tips van jullie gekregen. We zullen jullie op de hoogte houden met de vorderingen van ons project!

Tot snel,

Groetjes Rick en Amber