Verslag NHR-Voorjaarsrit/door Anja en Ries Vernooij

Op de prachtige zaterdagmorgen van 13 mei kwamen we met 21 equipes bij elkaar in Enspijk om met onze Benzen de Voorjaarsrit te rijden, die door de fam Jonkers was uitgezet.

De weersvooruitzichten die week waren slecht, met veel regen op zaterdag, maar gelukkig hadden de weerprofeten het bij het verkeerde eind en hebben we overwegend zonnig weer gezien.
We hebben genoten van een werkelijk prachtige route door de Betuwe langs de oevers en dijken van de Linge en de Lek tussen Enspijk en Gorichem. Mark c.s hebben er een prettige rit van gemaakt, geen moeilijke vragen of opdrachten, dus alleen maar rondkijken en genieten van de auto’s en de omgeving. Tijdens de pauze liet de groep duidelijk merken dat ze daarvan erg gecharmeerd was!

We zijn geslingerd door pittoreske stadjes en dorpjes, enkelen waarvan we nog nooit gehoord hadden: Gellicum, Rumpt, Renoy, Meerkerk, Ottoland (A,B,C!), Tienhoven, Langerak, Waal, Nieuwpoort, Brandwijk, Spijk, Heukelum, ….. Onderweg konden we genieten van de Hollandse natuur op zijn mooist: slingerweggetjes met bermbloemen en zicht op de Linge, dijken met wijdse uitzicht over de rivieren, fruitbomen, veerboten, pittoreske huisjes met bruggetjes over smalle stroompjes, weiden met koeien en weidevogels, draaiende molens en prachtige boerderijen.

Onderweg werd ons een heerlijke lunch voorgeschoteld in De Valk in Gorinchem, door Mark getypeerd als ‘het meest deprimerende restaurant van Nederland’ maar daarvan hebben de deelnemers niets van gemerkt door de gezellige sfeer onderling en de verhalen over al het moois dat we die dag zagen. Al met al was het een zeer geslaagde dag. De thuisblijvers hebben echt iets gemist. En de weergoden lieten blijken dat ze ons wel degelijk in de gaten hielden, want alle combinaties waren nauwelijks terug in Enspijk of een onweer barstte los!

Mark en Elly, namens de deelnemers bedankt voor de organisatie.

Fotoreportage: http://heckflosseregister.nl/?page_id=513