Op 3 mei jl. hebben 24 equipes deelgenomen aan onze Voorjaarsrit. Ons clublid Henk van der Linden had niet alleen mooi weer besteld (en gekregen) maar ook een heel fijn dagprogramma georganiseerd. Rond half tien kwamen de eerste deelnemers aan bij het particuliere Mercedes-Benz museum in Valkenswaard. Voor velen was het echt een verrassing om deze prachtige collectie van dichtbij te mogen aanschouwen.

Onze Henk Lith had vanwege het 12,5 jarig bestaan van het Nederlands Heckflosse Register veel lekkers meegebracht en vertoonde zijn bakkerstalenten door de vlaaien met een spuitbus vol slagroom van een keurige Mercedes-ster te voorzien. In zijn toespraak refereerde Henk aan het ontstaan van het cluppie en de groei van het aantal leden, waaronder zich, dankzij de website, nu ook een aantal Belgische Heckflosse liefhebbers bevinden.

Als dank voor zijn inzet kreeg Henk, namens alle leden, een schaalmodel 1:18 van ‘zijn’ 200D overhandigd in bijna dezelfde kleur als zijn echte Heckflosse. Hierna nam Henk van der Linden het woord over en vertelde over hoe de dag ingedeeld zou worden. Na een ochtendrit van 60 km, zouden we terugkomen bij het museum voor de lunch en vervolgens zouden we door de vrijwilligers rondgeleid worden om de unieke collectie te bekijken. Voor de liefhebbers had Henk ook nog een korte middag rit uitgezet en ook dan was het eindpunt weer bij het museum. Aansluitend was er voor de intekenaars van het diner nog een bezoek aan het restaurant ‘Doen’. Het beloofde een mooie dag te worden en dat werd het ook!

De ochtend rit bracht ons door de mooie streek van dit deel van Nederland, waarbij ook door België gereden werd. Wat is het Brabantse land toch mooi! Tijdens de prima verzorgde lunch konden we lekker ‘bijkletsen’. Nadien werden we in drie groepen verdeeld en volgde een rondleiding met toelichting door het museum. Achter ieder object zit wel een verhaal en er is veel, heel veel te zien in het museum. Niet alleen de mooie collectie 1:1 modellen, maar op de bovenverdieping kom je echt net uitgekeken. Iedere keer zie je weer iets moois. Werkelijk alles wat een Mercedes-ster heeft vind je hier. Van modelauto’s, serviesgoed, naaimachines, typemachines, aanstekers, wasmachine, enzovoorts, enzovoorts. Echt teveel om allemaal op te noemen. Een prachtige collectie!!

Voor de die-hards was er nog een middagrit, maar de meeste deelnemers kozen voor het gezellig samenzijn, lekker bijpraten en ervaringen uitwisselen. En vervolgens het diner. Al met al een heel mooie en gezellige dag en onze dank gaat uit aan de ritorganisator Henk van der Linden en het museumteam, die allen aan deze fijne dag bijgedragen hebben.